Kartulipirukad

Vaja läheb:
1 kg keedetud kartuleid
(soovitame kasutada Fontanet)
2 muna
2 spl jahu
soola
muskaati
pipart
riivsaia
riivitud juustu
võid
250 g hakkliha

 

Kartulid tampida pudruks, segada juurde munad, jahu ja sool. Hakkliha praadida ja maitsestada. Kartulipudrust valmistada laua peal jahu sees käkid, vajutada lapikuks. Ühele kartulilapikule asetada keskele hakkliha, see katta teise kartulilapikuga ja lõigata veeklaasiga ümara piruka kujuliseks nii, et liha jääb keskele. Saadud pirukad veeretada riivsaia ja riivjuustu segus ning praadida rasvas helepruuniks.Soovitav lauale anda aedviljaga.

 

 

Kartuli- Toorjuustukook

Vaja läheb:
100g võid
5 spl suhkrut
3 suurt keedukartulit
(soovitame kasutada Fontanet)
2 muna
Täidis:
200 ml vahukoort
4-5 spl suhkrut
20 g želatiini
300g toorjuustu
(näiteks Rama Creme Bonjour)
1 sidrun
Kate:
50 g kookoshelbeid

Munad vahustada suhkruga, lisada toasoe või, riivitud sidrunikoor ja pudruks
tambitud kartulid. Laotada saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhjale. Küpseta 200 kraadi juures umbes 15-20 minutit. Vahukoor vahustada koos suhkruga, lisada toorjuust, pigistada juurde sidruni
mahl ja lõpuks lisada sulatatud želatiin. Valada täidis põhjale, raputada peale kookoshelbed ja asetada vorm külm kappi. Süüa sobib juba tunni aja pärast.

 

 

Kartuli-Räimevorm

Vaja läheb:
12 suuremat viilutatud kartulit
(Soovitame kasutada Red Baroni)
1 kg puhastatud räime

Segu:
250g majoneesi
4 muna
tilli
soola

 

Ahjuvorm õlitada ja laotada pool kartulikogusest vormi põhja. Laotada kartulite peale räimed ja nende peale ülejäänud kartulid. Peale valada segu (mis peab olema maitselt veidi soolakas kuna kartulid ja räimed on magedad). Küpseta 200 kraadi juures ca 40 min.

 

 

Kartulisupp

Vaja läheb:
5 kartulit (soovitame kasutada Amperat)
2 porgand
1/2 kaalikat
½ väikest kapsast
1 l piima
soola

 

Köögiviljad keeta 0,5 l vees pehmeks ja tampida peeneks. Lisada piim, maitsestada ning lasta veel kord keema. Sobib hästi kiluvõileivaga.

 

 

Paneeritud kartulid

Vaja läheb:
12 suurt piklikku kartulit
(soovitame kasutada Monacot)
3 spl õli
Segu:
3 spl riivsaia
2 tl kartulimaitseainet
1 tl jahvatatud paprikat
Kate:
150 g riivitud juustu

 

Kartulid lõigata pikuti neljaks, segada õliga ja seejärel riivsaia maitseainete seguga. Küpsetada ahjuplaadil 200 kraadi juures ca 35 min. Riputada peale riivjuust ja panna veel 5 minutiks ahju.